Здравословно готвене с деца

Дата: 2013-01-29

 

Според проведено наскоро проучване на затлъстяването при децата на 7-годишна възраст в рамките на Европейската инициатива на Световната здравна организация за наблюдение на затлъстяването, момичетата в България са на 2-ро място по честота на затлъстяване, а момчетата на 3-то място сред 9-те страни - участнички в изследването (Португалия, Словения, Ирландия, Чехия, Белгия, Швеция, Литва, Латвия и България)! (източник: Actualno.com)

 

Тези обезпокоителни резултати би следвало да ни накарат да приемем едно ново разбиране и култура на хранене – заради нашите деца и техните деца. Защото ако започнем от ранна възраст и сме постоянни, те откликват много добре и се учат от нашия положителен пример. Напоследък често се пише по темата за здравословното хранене. Специалисти в областта съветват:

 

· Осигурявайте на децата пълноценно и разнообразно меню, с балансирано съдържание на храни от основните групи – свежи плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти ( за препочитане нискомаслени),  зърнени храни, нетлъсти меса, риба, бобови храни.

· Ограничавайте приема на мазнини, сол, захар, сладкар­ски продукти и безалкохолни напитки, съдържащи захар.

· Осигурявайте на децата достатъчен прием на вода и течности.

· Включвайте децата в пазаруването и приготвянето на храната.

· Насърчавайте спорта и физическа активност на децата всеки ден.

 

Стъпка в правилната посока е да подсигурим приготвянето на храна у дома – така най-добре контролираме качеството на продуктите и количеството мазнини, захари и сол в нея. Често съвместяването на тези родителски задължения със служебните ангажименти е доста трудна задача.

 

Бавното готвене с Крок-Пот също може да помогне за възпитаването на добри хранителни навици и основни умения за готвене. Как?

 

· С Крок-Пот можете да направите първите опити да готвите заедно – вие и вашето дете. Лесно и удобно. Така способствате за развитие на вкусови предпочитания у детето, а също така изграждате добра култура на хранене. Изберете заедно продуктите за ястието и после решете какво да сготвите с тях – със своя рецепта, или на майстор-кулинар. Можете дори да планирате седмично меню! 

 

· Крок-Пот е удобен и безопасен за употреба. Нека детето бъде Готвачът, а вие – негов помощник. Децата обичат разменените роли, защото това ги забавлява. 

 

· С Крок-Пот можете да готвите разнообразни ястия – супи, задушено, яхнии, гювечи, печено, варива, десерти... Изберете сами как да започнете вашите кулинарни приключения!

 

· Готвенето с Крок-Пот е диетично - няма нужда от допълнителна мазнина, не се изисква запържаване, а сготвеното месо е крехко и сочно. Зеленчуците са нежни, но не и разварени. При бавно готвене в керамичния съд на Крок-Пот продуктите доказано запазват полезните си съставки и естествените си сосове. По този начин храната е здравословна и вкусна.

· Уредите Крок-Пот работят самостоятелно, без нужда от намеса след като поставите продуктите в съда за готвене. Повечето рецепти се приготвят в една стъпка. Така печелите време за повече разходки и забавления със семейството, а готовото ястие ще ви чака у дома. Децата харесват да творят и експериментират – покажете им, че в готвенето има голямо поле за изява и че вкусната храна се цени от всички!

  

Здравословното и балансирано хранене на децата ни е инвестиция в тяхното здраве. Заслужава си да има дадем най-доброто – грижа, качествена храна и много любов!

 

През последните 40 г. милиони семейства по света използват за ежедневно готвене Крок-Пот. Разгледай нашите предложения и поръчай своя помощник в кухнята – за вкусно, здравословно и лесно готвене за семейството, ден след ден! За директни поръчки и информация за уредите - звънни на 070020440  на цената на един градски разговор!