Дата: 2016-03-16
Крок-Пот дава възможност на заетите и ангажирани хора да се справят по-лесно и безгрижно с ежедневното готвене за семейството. Как? Просто започнете готвенето сутринта - сложете продуктите и включете Крок-Пот да сготви, после спокойно отидете на работа, а вечерта се наслаждавайте на вкусна и хранителна вечеря у дома. Използвайте предимствата на уредите за бавно готвене през натоварените дни на седмицата и винаги, когато нямате свободно време и желание за готвене. Ако планирате, с малко усилия ще си осигурите разнообразно меню за цялата седмица – ето как:
1. Започнете предварителната подготовка ден преди пазаруването. Изберете си рецепти, направете списък с продуктите, които е необходимо да закупите за тях. Разпределете кои покупки кога да направите – в зависимост от това колко пъти седмично пазарувате – веднъж, или по-често.
2. Напазарувайте всички необходими продукти за седмицата ( с изключение на тези, които искате да са пресни и купувате непосредствено предния ден). Сложете във фризера това, което не планирате да сготвите в близките два дни. Напомнете си да размразите месото вечерта преди готвенето.
3. Създайте си удобна за ползване организация на рецептите – от компютъра, от тефтера с рецепти или от любимия ви с рецепти за бавно готвене. Бележката с написаната рецепта, закачена с магнитче върху хладилника също върши работа, кулинарен блог с рецепти, но така може да се изгуби и за следващия път пак ще трябва да я пишете. От вечерта си подгответе сухите продукти на плота в кухнята, за да спестите време на сутринта, а замразените продукти сложете в едно отделение за по-лесен достъп до тях.
4. На сутринта, подгответе всички продукти и подправки и ги сложете да се готвят в Крок-Пот. Проверете времето за готвене и го коригирайте ако се налага, съобразно съветите за бавно готвене – в зависимост от обем на уреда, запълненост и вид на продуктите. За свое удобство ако ще отсъствате през целия ден, преизчислете времето и сложете готвене на ниска степен за 8 и повече часа, вместо посочнените 4 часа на висока степен.
5. След като се насладите на вкусната вечеря, прехвърлете в кутия за съхранение останалата храна. Измийте съда за готвене ( в миялна машина или на ръка) и подгответе Крок-Пот за следващия ден.
А ако по някаква причина предпочитате да готвите през нощта, в сила остават същите съвети. Просто часовете, в които започвате готвенето са други. Удобно е за големи семейства, за които трябва да се осигури храна и за обяд, и за вечеря.