Оптония ЕООД: Предимства на бавното готвене
Добре дошли в нашия магазин!

Количка

0 артикула

Предимства на бавното готвене

Какви са предимствата на готвенето с Crock-Pot?

 

  • Здравословно - Бавното готвене се осъществявава за продължителен период от време (обичайно 8-10 часа за основните ястия), на ниска температура - под 100º C, в зависимост от избрания режим. Така се запазват част от полезните вещества в храната, които обикновено се разграждат при високотемпературната обработка. От друга страна, температурата на готвене е достатъчна за унищожаване на бактериите, и приготвената в крокпот храна е напълно здравословна.

     

    Вкусно - Месото, приготвено в крокпот, придобива уникален аромат, не се свива при готвене и става крехко и сочно. Зеленчуците остават цели, със свеж вкус и вид, крехки, и без да се разваряват. Месата и зеленчуците може да се запържват преди слагане в уреда за още по-богат аромат и цвят, но ще бъдат еднакво добре приготвени и  без запържване.

     

    Пести време - Уредите Crock-pot са предназначени да работят продължително време, без да бъдат наблюдавани и обслужвани. Въпреки наличието на таймери за включване и изключване, малцина от нас оставяме фурните и котолните да работят докато не сме си в къщи. За разлика от тях, веднъж поставили храната в Crock-pot, можем да отидем на работа, да излезем или да се занимаваме с каквото желаем.

     

    Икономично - Уредите Crock-pot работят много икономично, консумирайки между 75 и 210 вата на час. За сравнение - един голям котлон или фурна консумират около 3 000 вата на час. По този начин дори 10 часа готвене с Crock-pot консумира по-малко електроенергия от половин час работа на фурната.

     

    Лесно - Не са нужни уменията на майстор-готвач, просто сложете продуктите, и изчакайте резултата.

     

    Модерно - Изчистеният и стилен дизайн на Crock-Pot с матиран хром идеално се вписва във всяка  кухня, без да заема прекално много място.

     

    Разнообразява менюто на домашно приготвената храна – Крокпот е еднакво подходящ както за готвене на ястия по традиционни рецепти и от интернационална кухня, така и за смели импровизации – основни ястия, супи, сосове и десерти.  Могат да се използват всякакви видове продукти: обикновени, био- и органични.

     

    Световна тенденция  - милиони домакинства в света се радват на ежедневната употреба на крокпот, а освен това уредите за бавно готвене са иключително полезни при организиране на празненества и посрещане на гости.

     

     

     

     

Върни До Горе