Какво искат мъжете? С какво Crock-Pot помага на мъжете в кухнята?

Дата: 2011-12-19

Вече многократно коментирахме уредите за бавно готвене Crock-Pot и обсъждахме техните предимства, но обективно погледнато по-често гледахме на тях от гледна точка на жената, която се грижи за приготвянето на храната у дома.

 

Според статистиката  приблизително 34% от българските мъже участват в приготвянето на храната на семейството, което им отнема средно около час на ден. Затова е логичен въпроса какво харесва и цени най-много българският мъж когато стане дума за готвене.

 

Едно от най-важните неща за него е качеството и разнообразието на храната в ежедневното меню, като  преобладаващи са мъжките предпочитани към месните специалитети. В това отношение Crock-Pot предлага изключително големи възможности – лесно приготвяне на основни ястия, предимно в една стъпка, отличен вкус на приговеното месо – независимо от вида, то е крехко, сочно и апетитно.

 

Друго съществено от мъжка гледна точка е времето, което готвенето отнема. Самостоятелната работа на Crock-Pot, без нужда от намеса, може да бъде съществено улеснение, защото спестява лично време и усилия ( на него или половинката му) и дава повече възможности за релакс и забавление.

 

Съвременният български мъж цени и здравословното хранене, което е съобразено с неговите приоритети и интереси – фитнес, диети, отслабване, вегетарианство и т.н.  Crock-Pot е широко използван при диетично хранене, защото в него може да се готви без да се добавя допълнително мазнина. При спазването на специална диета, различна от тази на семейството, крокпот е много удобен, защото е едновременно компактен, но също така независимо работещ от фурната. По този начин лесно се съвместява  приготвянето на различни ястия за семейството .

 

Обобщавайки основните ползи при използването на Crock-Pot за българския мъж е редно да добавим, че уредите за бавно готвене работят много икономично като консумация на електроенергия, подходящи са както за начинаещи кулинари, така и за ценители с изтънчен вкус и високи изисквания. Осигуряват свобода и гъвкавост в кухнята, с тях е лесно да се изпълнят традиционни и интернационални рецепти, но също така дават и широко поле за вкусни импровизации.

 

А ти избра ли своя Crock-Pot? Можеш лесно да поръчаш оттук>>

 

Снимката е направена от Румяна Босева, която приготви в Crock-Pot Пържоли във винен сос. Благодарим й, че я сподели с нас