Количка

0 артикула

Направи си сам с FoodSaver – топ 3 идеи

Направи си сам​: One Good Thing от Jillee, DIY Natural и FoodSaver Blog

 

 

 

Снимка по материали на One Good Thing by Jillee

 

Уредите за вакуумиране FoodSaver могат да са много полезни за дълготрайно съхранение на храна, но имат и редица други практични употреби. В тази статия избрахме за вас три от най-интересните неща, които можете да си направите сами, използвайки уред за вакуумиране.

  • Домашни пакетчета мед

Можете да използвате вашия уред за вакуумиране, за да си направите пакетчета с мед, който харесвате – и да ги ползвате у дома, в офиса или на излет.

Ще ви трябва мед, FoodSaver , бутилка с диспенсър (може да използвате бутилка от сироп или сос, както и шприц или спринцовка като алтернатива), и прозрачни сламки (вместо сламки, можете да използвате ролки пликове за FoodSaver, нарязани на тънки ленти и запечатени от двете страни, така че да остане тънък улей – можете да изрежете единия край и да пълните от там).

Ето как се приготвят:

  1. Запечатайте единия край на сламките, използвайки копчето за запечатване без изтегляне на въздуха (или запечатете тънки ленти пликове и ги нарежете на пакетчета).
  2. Напълнете сламките с мед – тук препоръчваме да сложите меда в шприц или бутилка с диспенсър, за да ви е по-лесно да го сипвате в тънкия отвор на сламките. Ако медът е гъст, можете да го затоплите на течаща топла вода, за да се сипва по-лесно. Дръжте сламките под лек ъгъл, защото ако са напълно вертикални, може да се получат въздушни балончета в меда.
  3. Запечатайте другия край – оставете си място в сламката, за да ви е удобно. Отново използвайте копчето за запечатване без изсмукване на въздуха.

Готово!

 

  •  Ментов сапун

Този домашен сапун е много лесен за приготвяне, и има страхотен аромат. Ще са ви нужни около ½ кг основа за сапун (препоръчваме глицеринова основа с козе мляко, която се продава и онлайн), ½ кг прозрачен глицерин, ментово масло (количеството зависи от предпочитанието) и любимият ви цвят сладкарска боя.

Ето как да го приготвите:

  1. Разтопете глицерина и сапунената основа, съгласно с инструкциите на опаковките. Не ги смесвайте.
  2. Добавете няколко капки мента към всяка смес. 
  3. Добавете няколко капки боя в прозрачния глицерин.
  4. Насипете в тава или друг контейнер – първо сипете около ¼ чаена чаша от сапунената основа и я оставете да изстине около 20 минути, после добавете слой от боядисания глицерин. Повтаряйте тази стъпка докато достигнете желания брой слоеве – тази техника ще направи сапуна по-интересен на вид.
  5. Оставете сместа да се охлажда една нощ, после извадете от тавата и нарежете на парчета, удобни за употреба.
  6. Използвайки ролки пликове за FoodSaver , направете пакети, подходящи за малките сапунчета, после ги запечатайте, за да не изветрее аромата им. 

Готово! 

Можете да съхранявате сапуните дълго, без да си загубят аромата, както и да ги ползвате при пътуване, или за специален подарък.

 

  • Пакет за охлаждане

Във всеки дом може да се наложи употребата на пакет за охлаждане при травми и контузии (особено при малки деца, които обичат активните игри). Кубчетата лед могат да се използват само еднократно, а и бързо се разтопяват и разтичат. За жалост обаче сгъваемите пакети за охлаждане за многократна употреба могат да са доста скъпи. 

Използвайки вашия FoodSaver и евтини материали можете сами да си направите гъвкав пакет за охлаждане за многократна употреба. Ще ви трябват 2 чаени чаши вода, 1 чаена чаша спирт или водка, 2 плика за вакуумиране (можете да ползвате и ролки), и (по желание) сладкарска боя.

Ето как да го приготвите:

  1. Смесете водата и спирта в един от пликовете.
  2. Ако желаете, добавете малко боя в плика и разбъркайте, докато получите желания цвят. Не го препълвайте – оставете си място да го запечатите
  3. Запечатайте плик с FoodSaver след като изкарате ръчно колкото можете повече въздух. Използвайте копчето за запечатване без изтегляне на въздуха, защото работите с течност. 
  4. Сложете запечатания пакет във втория плик за по-сигурно. Този път можете да използвате копчето за изсмукване на въздуха и запечатване, тъй като течността е затворена в първия плик.
  5. Сложете във фризера поне за 12 часа преди първата употреба.

Готово!

Харесват ли ви тези идеи? Сещате ли се за други ползи от вакуумирането на храна? Споделете в коментар. Можете да намерите повече информация за и да ги закупите тук .