Предимства на готвенето Sous-Vide

 

Какви са предимствата на готвенето Sous-Vide?

  • Лесно и просто – за да сготвите не са нужни опит  и готварски умения, но резултатите винаги са перфектни. Предварително овкусявате продуктите с подправки, вакуумирате в торбичка и след това слагате да се готви на водна баня в уреда. Избирате температура и време за готвене.
  • Пести време – предварителната подготовка на продуктите и вакуумирането отнема няколко минути. След като сложите пакетчето да се готви на водна баня, просто оставете уреда да свърши останалото. Няма нужда от вашата намеса и контрол.
  • Удобно – процесът на готвене е прецизиран по отношение на времето и точната температура. Готовото ястие е с идеалната температура, за да се консумира веднага. Но може да бъде запазено за консумация и за по-късно като вкусът ще бъде като на току-що приготвено ястие.
  • Вкусно и здравословно – продуктите се готвят в своите естествени сокове и сготвеното ястие се отличава с уникален вкус и с отлични хранителни качества. Витамините и антиоксиданите, които се губят при традиционните методи на готвене при Sous-Vide се запазват. Наслаждавате се на гурме-вкус без да инвестирате много време и усилия в кухнята!
  • Пести пари – дори по-евтиното месо, приготвено по този начин става крехко и сочно. Приготвяйки предварително вкусна домашна храна, можете да я консумирате през натоварените делнични дни и да спестите от купуването на готова храна.