Количка

0 артикула

Акордеонни категории

Предимства на бавното готвене

 

Какви са предимствата на готвенето с Crock-Pot?

 

  • Здравословно - Бавното готвене се осъществявава за продължителен период от време (обичайно 8-10 часа за основните ястия), на ниска температура - под 100º C, в зависимост от избрания режим. Така се запазват полезните вещества в храната, които обикновено се разграждат при високотемпературната обработка. От друга страна, температурата на готвене е достатъчна за премахване на бактериите и приготвената в Crock-pot храна е напълно здравословна.
  • Вкусно - Месото, приготвено в Crock-pot, придобива уникален аромат, не се свива при готвене и става крехко и сочно. Зеленчуците остават цели, крехки, със свеж вкус и вид без да се разваряват. Месата и зеленчуците може да се запържват преди слагане в уреда за още по-богати аромат и цвят, но ще бъдат еднакво добре приготвени и  без запържване.

  • Пести време - Уредите Crock-pot са предназначени да работят продължително време, без да бъдат наблюдавани и обслужвани. Въпреки наличието на таймери за включване и изключване, малцина от нас оставят фурните и котолните да работят докато не сме си вкъщи. За разлика от тях, веднъж поставили храната в Crock-pot, можем да отидем на работа, да излезем или да се занимаваме с каквото желаем.

  • Икономично - Уредите Crock-pot работят много икономично, консумирайки между 75 и 210 вата на час. За сравнение - един голям котлон или фурна консумират около 3 000 вата на час. По този начин дори 10 часа готвене с Crock-pot консумира по-малко електроенергия от половин час работа на фурната.

  • Лесно - Не са нужни уменията на майстор-готвач, просто слагате продуктите, и ги оставяте да се приготвят. 

  • Модерно - Изчистеният и стилен дизайн на Crock-Pot с матиран хром идеално се вписва във всяка  кухня без да заема прекално много място.

  • Разнообразява менюто на домашно приготвената храна – Крокпот е еднакво подходящ както за готвене на ястия по традиционни рецепти и от интернационална кухня, така и за смели импровизации – основни ястия, супи, сосове и десерти.  Могат да се използват всякакви видове продукти: обикновени, био и органични.

  • Световна тенденция  - милиони домакинства в света се радват на ежедневната употреба на Crock-pot. Освен това уредите за бавно готвене са иключително полезни при организиране на празненества и посрещане на гости.