Да готвим диетично: каква е разликата между готвене на пара и готвене в крокпот?

Дата: 2011-12-17

Когато стане дума за диетично хранене и отслабване мнозина се сещат за готвенето на пара и с основание. Сега когато уредите за бавно готвене Crock-Pot са вече и в България, сравнението между двата начина на готвене, погледнати през призмата на диетично и здравословно хранене е напълно логично и дори неизбежно.

 

И така: каква  е разлката между готвене на пара  и готвене в крокпот?

 

Всъщност разликите са няколко. На първо място в крокпот можете да приготвяте по-голямо разнообразие от ястия – различни видове супи, месни и зеленчукови ястия – печени и със сос, а също така и десерти!  Докато при готвенето на пара възможностите са – зеленчуци на пара, месо и риба.

 

Втората съществена разлика е във вкуса – при готвенето в крокпот ароматите на  отделните продукти се съчетават по един много приятен начин и в резултат ястието има цялостен, богат вкус. Благодарение на технологията на бавното готвене за много часове наред и при ниски температури подправките много интензивно насищат яденето с аромата си. Не се налага да добавяте допълнително манина, което е много важно при диетичното хранене.При готвенето на пара всеки отделен продукт може да бъде подправен според желанието по време на готвенето, но не може да се постигне това обединение на аромати и вкусове.

 

И накрая, в интерес на обективността при сравнението на  уредите за готвене на пара и уредите за бавно готвене бихме искали да споменем и за удобството, което крокпот прадлага – самостоятелната  работа без намесата ви по време на готвене, е допълнена с допълнителни функционалности за максимално удобство. Това е функцията „запази храната топла” и вградения таймер при модела Crock-Pot® 5.7 L Sauté Countdown Slow Cooker. Тези възможности са изключително полезни за ангажирани хора, които ценят свободното си време и се стремят към здравословно хранене.

 

Като практични хора с ограничено пространство в кухнята все повече от нас се стремят да използват уреди, които предлагат приложение за по-широк кръг от цели. А Crock-Pot се справя отлично в осигуряването на разнообразно ежедневно меню, работи икономично откъм разход на електроенергия и готви дори когато сте извън къщи. Той е сред новото попълнение уреди, които определено си заслужава да имате за свое удобство и за по-вкусно хранене у дома.