Sous Vide - новите предложения в нашия магазин

Дата: 2012-03-30

Новите предложения в магазина от тази седмица са уредите Sous Vide. В съвременната кулинария са познати доста  техники на готвене, но Sous Vide  заслужава особено внимание. Неслучайно тя се използва от най-добрите шеф-готвачи заради невероятните резултати, които се постигат при нея. 

 

Терминът Sous Vide има френски произход и означава „под вакуум“. В кулинарията Sous Vide означава специален метод, при който предварително вакуумираната в пакет храна се готви на водна баня при определена постоянна температура. Специално подбраната температура на готвене и нейното стриктно поддържане дава възможност за перфектни резултати като се изключва преваряването и прегарянето на ястието. Нещо повече. Sous Vide е изключително лесен и удобен начин на готвене, при който се постигат впечатляващи резултати и ястията се отличават с богат, изтънчен вкус и аромат.

 

Готвенето  Sous Vide  е световна тенденция, интересът към уредите е толкова голям, че производственият капацитет е изчерпан до месец май, както ни съобщиха производителите. Уредите са подходящи както за ресторанти и кетъринг вериги, така и за любители-кулинари, които ценят изискания вкус на храната.

Как се готви с тези модерни и удобни уреди и какво са предимствата на готвенето Sous Vide - всичко това прочетете в нашия кулинарен блог >>