Сравнение на различните модели Crock-Pot - функции, параметри, възможности

Дата: 2012-09-28

Slowcooker.bg предлага пет модела уреди за бавно готвене, които са представени за Европа Уред за бавно готвене Крок-Пот 2.4 лУред за бавно готвене Крок-Пот 3.5 л, Традиционен уред за бавно готвене 4.7л. соте,  Програмируем уред за бавно готвене Крок-Пот 5.7 л и Ново поколение уред за бавно готвене 5.7л.

Ето накратко общото в характеристиките на уредите:

Уредите са предназначени да работят САМОСТОЯТЕЛНО - те са надеждни и безопасни за използване у дома, дори и когато вие сте вън от къщи. Имат 2 температурни режима на готвене – Low и High и Функция „Запази ястието топло“, която дава възможност след приключване на готвенето, яденето да остане топло за още няколко часа за ваше удобство. Всички модели са със самостоятелно електрическо захранване, термокерамичен съд за готвене, който се изважда от уреда. При всички модели съдът за готвене е с незалепващо покритие, пригоден е за печене във  фурна, за използване в микровълнова печка, хладилник и фризер, а също и за миене в съдомиялна машина. Подвижният съд може да се използва и за директно сервиране върху масата за хранене. Гаранцията на всички уреди е 2 години.

 

И така – какви са различията?

 

На първо място това е разликата във вместимостта, но има също така и някои разлики в предлаганите допълнителни функции

 

Функцията "соте" (Sauté) позволява готвене в керамичния съд директно върху котлон за задушаване/ сотиране на зеленчуци, или запържване на месо до златисто преди готвенето в крокпот. Това не е задължително, защото и без предварителна обработка продуктите ще бъдат приготвени и с отличен вкус. Но ако решите да го направите ви улеснява, защото не се налага да ползвате друг съд за тази цел.

Различните модели се отличават и по това дали са със стъклен или керамичен капак и отделящ се кабел за по-удобно съхранение.

При най-големите по вместимост уреди Програмируем уред за бавно готвене Крок-Пот 5.7 л и Ново поколение уред за бавно готвене 5.7л има вграден таймер, благодарение на който след приключване на зададеното от вас време за готвене уредът автоматично преминава на режим "запази храната топла". Това е едно голямо улеснение за хора, които са ангажирани, защото без тяхна намеса уредът ще спре готвенето.

 

Сравнение на различните модели Crock-Pot

 

  Уред за бавно готвене Крок-Пот 2.4 л Уред за бавно готвене Крок-Пот 3.5 л Традиционен уред за бавно готвене 4.7л. соте Програмируем уред за бавно готвене Крок-Пот 5.7 л Ново поколение уред за бавно готвене 5.7л
Подходящ за готвене на  1-2 човека 2-3 човека до 5 човека 5-6 човека 5-6 човека
Вместимост в литри 2.4 3.5 4.7 5.7 5.7
2 темп.режима LOW и HIGH да да да да да
Функция "запази храната топла" не да да да да
Незалепващо покритие да да да да да
Отделящ се съд, подходящ за печене в микровълнова печка и фурна да, само съда да, само съда да, съда и капака да, съда и капака да, само съда
Съхранение на съда с капака във фризер, хладилник да да да да да
Миене в съдомиялна машина да да да да да
Съд и капак, подходящи за сервиране на масата да да да да да
Отделящ се кабел не не не да да
Функция "Соте" не не да да не
Форма на съда кръгла овална форма, побира цяло пиле кръгла овална форма, побира по-едри парчета месо и птици овална форма, побира по-едри парчета месо и птици
Цвят черен хром хром хром хром
Капак стъкло стъкло керамика керамика стъкло
Таймер не не не да да
Гаранция 2г. 2г. 2г. 2г. 2г.
Инструкции на български да да да да да

 

Накрая, за да улесним вашия избор нека споменем още няколко важни неща:

- Независимо от модела вкусът и качествата на сготвените ястия няма да се различават.

- Уредите работят оптимално, когато е изпълнен между ½ и ¾ от обема на съда за готвене. Когато съдът е напълнен догоре, това няма да попречи на ястието да се сготви, но времето за готвене би следвало да се увеличи.

- При бавно готвене ½  до 1 час удължаване на времето няма да се отрази фатално на ястието, за разлика от готвенето по традиционен начин (фурна, котлон). Но ако сте работещи хора, с натоварен график – то моделът с вграден таймер е много подходящ за вас.

- За студенти и по-възрастни хора най-малките модели могат успешно да се впишат в малки кухни, или дори кухненски бокс. Имат основните функции за бавно готвене. Те са практични и удобни, една наистина разумна известиция за кухнята.

- За средни и по-големи семейства – Традиционен уред за бавно готвене 4.7л. соте, Програмируем уред за бавно готвене Крок-Пот 5.7 л и Ново поколение уред за бавно готвене 5.7л са компактни и удобни за ежедневна употреба, подходящи за приготвяне на супи, основни ястия и десерти. 

- Инвестицията от покупката на Crock-Pot и използването му за ежедневно готвене ще се изплати наистина бързо, защото уредите за бавно готвене консумират много малко електроенергия - само колкото електрическа крушка ( ~210W/ч). Затова дори и при 7-8 часа готвене ще изразходите по-малко отколкто консумира средно една фурна (2-4 kW/ч).

 

Разгледайте снимките на уредите и техните характеристики директно оттук. Поръчайте удобно и сигурно през нашия сайт www.slowcooker.bg или се обадете на телефон 070020440