Какво да сготвим с Crock-Pot - зимни изкушения с месо

Дата: 2011-12-18

Както вече стана дума с Crock-Pot можете да приготвяте разнообразни ястия – от супи,  през основни, до десерти. Но ястията с месо са като визитна картичка на уредите за бавно готвене. Месните специалитети се получават еднакво сполучливо и вкусно – независимо дали готвите цяло голямо парче месо, или сте нарязали предварително на по-дребно.

 

Основно предимство на сготвеното в крокпот месо е неговата сочност и крехкост. Понеже е приготвено за дълги часове, то е акумулирало в максимална степен аромата на добавените подправки и се отличава с превъзходен, богат вкус. Не се опасявайте, че може да не се опече, ако предварително не сте го сварили или запържили. От личен опит ще се уверите, че това е неоснователно опасение, но полезни насоки за времето за приготвяне можете да прочетете в рубриката ни  Въпроси и отговори.

 

Друго важна характеристика и голямо удобство при бавното готвене на ястия с месо и зеленчуци е, че няма опасност зеленчуците да се разварят, докато месото стане напълно готово. Това е така, защото обикновено в крокпот на месото му е нужно по-малко време за готвене, отколкото на зеленчуците.

 

Сред зимните месни ястия, които можем да ви препоръчаме са сочно пиле със зеленчуци, капама, сарми с кайма, пържоли с винен сос, джолан със зеленчуци, телешки пепър стек, телешко варено и телешко с гъби и картофи... Приготвените в крокпот ястия запазват топлината си за дълго време, благодарение на специалната функция „запази яденето топло”. А какво по-приятно посрещане у дома след дълъг изморителен ден от вкусно, топло, ухаещо ястие?!

 

Можеш да имаш този интелигентен помощник в кухнята, ако поръчаш оттук!

 

Вкусна, домашно приготвена храна и повече време за себе си и семейството!