Твърдо сварени яйца в Crock-Pot

Това се случи преди няколко години по Великден

 

 

За мен празниците са за почивка, заедно с близки и приятели. Не съм набожна, но следвам християнските обичаи и като всеки ортодоксален християнин по Великден боядисвам яйца, пека агнешко, меся козунаци и разбира се, събирам фамилията около трапезата. Как само не обичам да прекарвам голяма част от почивните си около печката. Предпочитам да съм с любимите ми хора и да си бъбрим на различни интересни теми, включително и да обяснявам на децата за обичаите ни и от къде произлизат те. Децата, както знаете са способни да зададат най-нестандартните въпроси, отговорът на които си е цяло предизвикателство за всеки възрастен!

Реших, че няма да готвя нищо за Великден, освен ако не може да се приготви в моя Crock-Pot.

Последния Великден се зачудих дали мога да приготвя твърдо сварени яйца в моя Crock-Pot. Разбира се че може! Можете да направите всичко в Crock-Pot (от чудесно изпечени картофи, до необелена царевица на кочани)! За пробата си набавих достатъчно яйца. Под достатъчно, разбирайте, толкова, колкото могат да се съберат на един ред в моя Crock-Pot. Зная че за много от вас това е твърде недостатъчно количество, така че накрая ще ви споделя и как можете да направите едновременно повече и те да се окажат здрави след цялата процедура :)


Със или без вода? 

След кратко проучване, разбрах че някои хора използват вода, а други не.

Приличайки много на водата, по това, че винаги търся пътя на най-малкото съпротивление, избрах версия без вода, за да направя моите твърдо сварени яйца. Освен това водата се плаща, така че просто ще го направя по-пестеливо.

 

Метод 1 - Супер лесен. Без вода!

 

1. Поставете яйцата на един ред, в своя уред за бавно готвене.

 

2. Сложете капака и настройте на режим "HIGH" на готвене.

 

3. Настройте времето. За средни яйца, 1 и 1/2 часа. За големи яйца, 2 часа. Тъй като експериментирах с настройките за време, на някои от моите яйца се получиха кафеви петна.

Яйцата с кафяви петна по черупката, могат да получат такива и по белтъка си.

 

4. След като времето за готвене изтече, изваждате яйцата от Corck-Pot-а и можете да ги боядисвате както са топли. Ако ще ги използвате за салата, премествате ги в купа и пускате студена вода върху тях, докато се охладят. Обелете ги и им се насладете.

 

Постигнах различни резултати на твърдо сварени яйца с моя Crock-Pot, точно като когато ги приготвяте на котлон.

Не съм сигурна, кога яйцата са още пресни, или са прекалено топли ( може би съм нетърпелива). Може би, но някои от тях се белят перфектно (странно, но всички яйца с кафяви петна се белят много лесно!) и някои, като белите, които се белят по-трудно. Жълтъците, обаче са перфектни! Кремави, гладки и вкусни.

 

Питате се защо правим за 2 часа това, което би отнело 30 минути? 

 

Както споменах по-горе, по Великден е добре да прекараш свободното си време с близките, затова ви представих този чудесен начин да си сварите яйцата, които ще боядисвате, за салатата, за обяд, или просто да си похапнете - моите деца обожават твърдо сварени яйца. И през лятото можете да си направите яйца за студена, яйчена салата без да стоите до печката в кухнята. Също можете да "сварите" яйцата без да използвате вода, което може да се окаже проблем за някои от вас. Вярно е, отнема малко повече време, но аз мисля че все още е опция, която си струва да помним и използваме.

Това едва ли е рецепта, но ако преминем напред ще видим и описанието на рецептата, което е лесно за отпечатване и удобно за справка в бъдеще.

Твърдо сварени яйца в Crock-Pot.

 

Съставки

  • Яйца
  • Crock-Pot

 

Метод

Колко яйца можете да сготвите, зависи от размера и формата на вашия уред за бавно готвене. В охладен Crock Pot, поставете яйцата на един слой. Поставете капака. Настройте на режим за готвене "HIGH"
Настройте времето, за 1.5 час за средни яйца, 2 часа за големи.
Когато ги извадите от Crock-Pot, започнете да боядисвате, докато са топли или пуснете да тече върху тях студена вода, ако ще приготвяте с тях салата.

 

Време

 

Подготовка: 

 

Време за готвене: 

 

Общо време: 


Бележки

Ако ги оставите прекалено дълго, някои от тях могат да получат кафяви петна по черупката си. Просто изрежете тези части, ако не искате да ги ядете. Да приготвите твърдо сварени яйца в Crock Pot е абсурдно лесно!

Не мога да повярвам, че никога не ми е минавало през ума преди.

Имат ли край приложенията на Crock-Pot? Не мога да намеря думи, с които да благодаря на Ървин Наксън, за изобретяването на този уред!

Коя е най-необичайната употреба на уреда, която сте виждали? Искате ли да изпробвате?


Източник: http://ohsweetmercy.com/crock-pot-hard-boiled-eggs/

Метод 2 - Твърдо сварени яйца в Crock-Pot във вода! 
Съставки
  • Яйца
  • Сол
  • Вода
 
Метод
1. Напълнете своя Crock-Pot с яйца. Наредете ги на един ред
2.  Сипете вода, но само толкова, колкото да покрие яйцата
3. Насолете щедро 
4. Нагласете на "HIGH" или на степен II за 2 часа и половина
5. След изтичане на времето, веднага извадете яйцата от съда и спрете процеса на готвене
6. Боядисайте докато са топли или ги изстудете, обелете и им се насладете!

 

Време

Подготовка: 
Време за готвене: 
Общо време: 
 

Бележки

Ако си мислите, че можете да направите повече от един ред яйца, много се лъжете. Ей сега ще ви кажа какъв е трика за това. След като наредите яйцата плътно едно до друго на един ред, сложете една кърпа върху тях (от тези - кухненските) и продължете с реденето на 2ри ред яйца. Продължете така, докато запълните около 2/3 от съда ! Ето, вече наредихте достатъчно яйца. Сега тичайте на разходка, че времето е разкошно или се присъединете към женската част на компанията (или мъжката разбира се), за да се набъбрите до насита!