7 ползи от вакуумирането на храна с FoodSaver

Дата: 2012-05-09


Или как да съчетаете здравословното с удобното...

С домашната система за вакуумиране FoodSaver™ можете да съхранявате продукти и храна  надеждно и  дълготрайно  - във фризер, хладилник или кухненски шкаф.  Какви са главните ползи от свежото съхранение у дома?

Oптимизирате бюджета за пазаруване и времето си. Сирената, шунката, колбасите остават свежи за седмици във хладилника. Пестите време за пазаруване и пари, защото нищо от закупеното не изхвърляте. Предпазвате месото, рибата, зеленчуците и плодовете от негативни промени при съхранение във фризера – влошаване на вкуса, потъмняване и т.н. Можете да избегнете това като вакуумирате отделните пакети и разфасовки, те се съхраняват като запазват своите качества, консистентност, вкус и цвят. Пазарувате, когато желаете и при изгодни оферти, а после съхранявате в по-малки разфасовки в хладилника или фризера. Имате винаги варианти за избор в непредвидени ситуации.

- Удължавате периода на съхранение на сезонни плодове и зеленчуци.  Купувате изгодно свежи сезонни плодове и зеленчуци и качествени продукти, а чрез вакуумиране удължавате периода на съхранението им. Запазвате  аромата на домашно набрани подправки за по-дълго като ги вакуумирате. Това е инвестиция в здраве и по-добър живот, защото запазвате качествата и свежестта на продуктите до 5 пъти по-дълго време!

- Печелите удобство в натоварените делнични дни. Готвите храна веднъж и вакуумирайки след това отделни малки порции имате удобството да консумирате когато пожелаете – това е изключително практично решение при заети хора, или диетично хранене на един член от семейството.

- Оползотворявате всички сготвени порции от дадено ястие. Останалите порции от семейния обяд или вечеря можете да вакуумирате и съхраните във фризера за друг път и те ще имат качествата на току-що приготвено ястие.

- Предварително подготвяте ястия за големи празненства и гости. При подготовка на парти и при посрещане на гости можете да приготвите част от храната предварително и да вакуумирате – тя ще има същия превъзходен вкус, а вие си спестявате претоварването и стреса в последния момент.

- Осигурявате най-доброто съхранение  на храната в ежедневието, когато сте навън от къщи. Приготвяте бебешко меню, сандвич, салата или обяд и храната запазва своите качества по-добре, когато е вакуумирана. Консумирате директно от удобните кутии за съхранение.

- Мариновате ефективно месо и риба за минути, вместо за часове, чрез маринатора и специалната предефинирана програма за мариноване на FoodSaver™ .  Тази функция пести време на заетите хора и спомага за приготвянето на по-вкусна храна у дома.