"Slow-cookers" - новата мода в готвенето

Дата: 2012-04-03

Въпреки, че първите слоукукъри  – Crock-Pot излизат на пазара през 1970г. и оттогава насам се продават и използват широко сред домакинствата в Америка и Западна Европа, през последните няколко години се забелязва драстично увеличаване на популярността на бавното готвене. Този бум, който се случва по отношение на уредите за бавното готвене няма аналог с друг кухненски уред досега! Това е тезата, която излага в специален материал по темата изданието Startribune Home+Garden

Тази тенденция обхваща предимно работещи и ангажирани през деня хора, които ценят домашно сготвената и здравословна храна. Ползващите уреди за бавно готвене са хора с различни кулинарни  предпочитания и готварските им умения варират в много широки граници – от начинаещи до такива, които са завършили професионално курсове по готварство и работят в сферата на ресторантьорството и общественото хранене. Общото, което мотивира феновете на Crock-Pot- готвенето  е удобството и лесното осигуряване на вкусно ежедневно хранене за семейството.

 

Според статистика на NPD Group – компания за маркетингови изследвания, над 83% от американските домакинства притежават уреди за бавно готвене, като спрямо 1998г  е зачестило тяхното използване за ежедневното готвене на семействата.

 

Прочетете повече по темата в нашия кулинарен блог -  за възможностите на съвременните уреди за бавно готвене и за феновете на Crock-pot готвенето по света >>