Скумрия с доматен сос

 

 

В уредите на Crock-Pot скумрията с доматен сос се приготвя лесно и без много усилия, а рибата става сочна и апетитна.

 

 

 

 

Продукти:
1 скумрия
600 г доматен сок
3 глави лук
1 ч.л. сол
прясно смлян черен пипер
1 ч.л. червен пипер
дафинов лист
ситно нарязан магданоз

Приготвяне:

Рибата се изчиства и подсушава. Реже се надлъжно на две половини. Намазва със зехтин и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да поеме подправките за около час. Нарежда се в съда за готвене на Crock-Pot, чието дъно е намазано със зехтин, поръсва се с нарязания лук. Добавя се доматения сок, червения пипер, дафиновия лист и магданоза. Готви се 3 1/2 часа на HIGH.

Благодарим на Кремена Генчева за споделената рецепта във фен страницата на Crock-Pot

Leave a Reply