Оптония ЕООД: Направи си сам с FoodSaver – топ 3 идеи
Добре дошли в нашия магазин!

Количка

0 артикула

Направи си сам с FoodSaver – топ 3 идеи

По материали на One Good Thing by Jillee, DIY Natural и FoodSaver Blog

 

 

 

Снимка по материали на One Good Thing by Jillee

 

Уредите за вакуумиране FoodSaver могат да са много полезни за дълготрайно съхранение на храна, но имат и редица други практични употреби. В тази статия избрахме за вас три от най-интересните неща, които можете да си направите сами, използвайки уред за вакуумиране.

  • Домашни пакетчета мед

Можете да използвате вашия уред за вакуумиране, за да си направите пакетчета с мед, който харесвате – и да ги ползвате у дома, в офиса или на излет.

Ще ви трябва мед, FoodSaver, бутилка с диспенсър (може да използвате бутилка от сироп или сос, както и шприц или спринцовка като алтернатива), и прозрачни сламки (вместо сламки, можете да използвате ролки пликове за FoodSaver, нарязани на тънки ленти и запечатени от двете страни, така че да остане тънък улей – можете да изрежете единия край и да пълните от там).

Ето как се приготвят:

  1. Запечатайте единия край на сламките, използвайки копчето за запечатване без изтегляне на въздуха (или запечатете тънки ленти пликове и ги нарежете на пакетчета).
  2. Напълнете сламките с мед – тук препоръчваме да сложите меда в шприц или бутилка с диспенсър, за да ви е по-лесно да го сипвате в тънкия отвор на сламките. Ако медът е гъст, можете да го затоплите на течаща топла вода, за да се сипва по-лесно. Дръжте сламките под лек ъгъл, защото ако са напълно вертикални, може да се получат въздушни балончета в меда.
  3. Запечатайте другия край – оставете си място в сламката, за да ви е удобно. Отново използвайте копчето за запечатване без изсмукване на въздуха.

Готово!

 

  •  Ментов сапун

Този домашен сапун е много лесен за приготвяне, и има страхотен аромат. Ще са ви нужни около ½ кг основа за сапун (препоръчваме глицеринова основа с козе мляко, която се продава и онлайн), ½ кг прозрачен глицерин, ментово масло (количеството зависи от предпочитанието) и любимият ви цвят сладкарска боя.

Ето как да го приготвите:

  1. Разтопете глицерина и сапунената основа, съгласно с инструкциите на опаковките. Не ги смесвайте.
  2. Добавете няколко капки мента към всяка смес. 
  3. Добавете няколко капки боя в прозрачния глицерин.
  4. Насипете в тава или друг контейнер – първо сипете около ¼ чаена чаша от сапунената основа и я оставете да изстине около 20 минути, после добавете слой от боядисания глицерин. Повтаряйте тази стъпка докато достигнете желания брой слоеве – тази техника ще направи сапуна по-интересен на вид.
  5. Оставете сместа да се охлажда една нощ, после извадете от тавата и нарежете на парчета, удобни за употреба.
  6. Използвайки ролки пликове за FoodSaver, направете пакети, подходящи за малките сапунчета, после ги запечатайте, за да не изветрее аромата им. 

Готово! 

Можете да съхранявате сапуните дълго, без да си загубят аромата, както и да ги ползвате при пътуване, или за специален подарък.

 

  • Пакет за охлаждане

Във всеки дом може да се наложи употребата на пакет за охлаждане при травми и контузии (особено при малки деца, които обичат активните игри). Кубчетата лед могат да се използват само еднократно, а и бързо се разтопяват и разтичат. За жалост обаче сгъваемите пакети за охлаждане за многократна употреба могат да са доста скъпи. 

Използвайки вашия FoodSaver и евтини материали можете сами да си направите гъвкав пакет за охлаждане за многократна употреба. Ще ви трябват 2 чаени чаши вода, 1 чаена чаша спирт или водка, 2 плика за вакуумиране (можете да ползвате и ролки), и (по желание) сладкарска боя.

Ето как да го приготвите:

  1. Смесете водата и спирта в един от пликовете.
  2. Ако желаете, добавете малко боя в плика и разбъркайте, докато получите желания цвят. Не го препълвайте – оставете си място да го запечатите
  3. Запечатайте плик с FoodSaver след като изкарате ръчно колкото можете повече въздух. Използвайте копчето за запечатване без изтегляне на въздуха, защото работите с течност. 
  4. Сложете запечатания пакет във втория плик за по-сигурно. Този път можете да използвате копчето за изсмукване на въздуха и запечатване, тъй като течността е затворена в първия плик.
  5. Сложете във фризера поне за 12 часа преди първата употреба.

Готово!

Харесват ли ви тези идеи? Сещате ли се за други ползи от вакуумирането на храна? Споделете в коментар. Можете да намерите повече информация за и да ги закупите тук.

Нови продукти

Електическа скара Krampouz Plancha - GECIG1AO - 1800W, от 50 °C до 300 °C, Инокс, 100% неръждаема стомана, Френски производител

Електическа скара Krampouz Plancha - GECIG1AO - 1800W, от 50 °C до 300 °C, Инокс, 100% неръждаема стомана, Френски производител

-13%
Цена: 990.00лв.
Каталожна цена: 1,138.00лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 990.00лв.
Каталожна цена: 1,138.00лв.
Отстъпка: 148.00лв. (13.01%)
DYNAMIX NOMAD 160

DYNAMIX NOMAD 160

Цена: 599.00лв.
Върни До Горе