Оптония ЕООД: 5 Съвети и хитрини при вакуумирането на храна с FoodSaver
Добре дошли в нашия магазин!

Количка

0 артикула

5 Съвети и хитрини при вакуумирането на храна с FoodSaver

По материали на Perky Prepping Grandma и Mom with a Prep

Снимка: Mike McCune. Модифицирана. Лиценз: creativecommons.org/licenses/by/2.0/

  1. Използвайте един плик няколко пъти

Когато вакуумирате в по-големи количества, можете да оставите повече място, отколкото е необходимо за да се събере храната. По този начин по-късно можете да отворите пакета като отрежете тънка лента в горния край, да извадите колкото ви е нужно, и да вакуумирате отново същия плик малко по-надолу. Можете да правите това няколко пъти докато не употребите всичко в първоначалния пакет.

  1. Замразете течни храни

Течни храни, като супи, каши и бульони, не могат да бъдат вакуумирани директно в оригиналния им вид – но това не значи, че не можете да използвате уредът за вакуумиране за да ги съхранявате за дълго време. Просто замразете течността в тава или съд с удобна форма. После вакуумирайте вече замразената течност, за да запази вкуса си във фризера. По този начин съхранявате трудна за пакетиране храна и същевременно предпазвате своя уред за вакуумиране от изцапване или запушване с течност.

  1. Варете вакуумирани храни (или използвайте Sous Vide)

Пликовете за FoodSaver (независимо дали са индивидуални пликове или ролки) са достатъчно здрави и са направени така, че издържат на висока температура. Това означава, че можете без проблем да ги варите. Ако сте замразили бульон, например, можете да го размразите като директно сложите плика във вряла вода.

Можете да се възползвате от това свойство и за сурови храни – ако сте вакуумирали сурово месо заедно с подправките, можете да го приготвите директно в плика, например в Sous Vide. По този начин месото остава сочно, понеже вакуумирането не позволява течностите да го напуснат.

  1. Удължете трайността на отворени сухи храни

Вакуумирането може да помогне при съхранение на отворен корнфлейкс, бисквити, чай, и други. Доста от сухите храни не се развалят лесно, но си губят аромата и вкуса, ако останат отворени дълго време. За да предотвратите това, можете да ги вакуумирате и съхранявате на стайна температура, докато не ви потрябват отново.

При съхранение на крехки храни, като чипс, можете да използвате опцията, която позволява само да запечатите плика, без да изсмуквате въздуха – така парчетата няма да се натрошат.

  1. Подгответе се за излет или къмпинг

С FoodSaver можете да съхранявате храната, която сте си приготвили за излет в планината или за къмпинг на палатка – така храната няма да се овлажнява или изсъхва, а вие няма да се притеснявате дали няма да изцапа останалия багаж. Може да вакуумирате или запечатвате сандвичи, зеленчуци, месо (ако се готвите за барбекю), и дори подправки.

Харесват ли ви тези идеи? Сещате ли се за други ползи от вакуумирането на храна? Споделете в коментар. Можете да намерите повече информация за и да ги закупите тук.

 

Върни До Горе