4 Шоколадови муса, които можеш да приготвиш с OSTER Blender
Дошли са ви неочаквани гости и имате нужда от лесен, но вкусен десерт, който да сервирате с възможно най-малко стъпки? Няма по-лесно нещо от това да блендирате и охладите и повярвайте ми, това е всичко, което правите, за да създадете лесен и в същото време вкусен гурме шоколадов мус, с който да впечатлите гостите си.
С , блендирате без проблем до гладка, консистентна, кремообразна маса шоколад и други съставки. Превръщате в неразделна част от вашата кухня. На него разчитате всеки път, когато трябва да приготвите вкусен десерт или сутрешен шейк.
Никога не се притеснявайте, че няма да успеете да приготвите качествен десерт за кратко време. Вместо това запомнете тези 4 рецепти за шоколадов мус и ги превърнете в любими за краткото време, с което разполагате и ги пригответе в .
1. Класически шоколадов мус
Когато търсите лесен шоколадов мус, използвайте тази рецепта! Той е кремообразен, шоколадов и изцяло задоволяващ - десерта, от който са направени сладките мечти!
Съставки:
1 1/2 чаши натрошен млечен шоколад за готвене
1/4 чаша кипяща вода
2/3 чаша сметана
1 яйце
1 ч.л. ванилов екстракт
Указания:
Изсипете шоколада в , след което изсипете кипящата вода отгоре, за да се разтопи. Блендирайте до получаване на гладка смес. След това изсипете сметаната, яйцето и ваниловия екстракт и блендирайте отново, за да ги смесите. След като ги блендирате, изсипете в чаши или кушички и поставете в хладилника, за да се охладят за около 2-3 часа преди сервиране.
2. Мока шоколадов мус
Вместо да поръчате кафе след вечеря, пробвайте шоколадов мус-мока. Този наситен с кафе десерт притежава само догатка за еспресо, като придава интересен привкус на шоколадовия мус!
Съставки:
1 чаша грубо натрошен полу-сладък шоколад за готвене
1/2 чаша сварено кафе
1/4 чаша мляко, сварено
1 яйце
1/2 ч.л екстракт от ванилия
Указания:
Изсипете шоколада в , след което добавете свареното кафе върфу него и блендирайте до получаване на гладка смес. Сварете млякото, изсипете в блендера и блендирайте наново. Най-накрая, добавете яйцето и ванилията и блендирайте за 3ти път докато получите кремообразна и гладка смес. Изсипете в купички и охладете за 2-3 часа преди сервиране.
3. Шоколадов мус с авокадо
Ако искате вярвайте, но можете да направите вкусен мус с авокадо. Авокадото добавя допълнително хранителна стойност на десерта, както и плътност на десерта, без нуждата от добавяне на сметана или яйца - вашите гости дори няма да забележат разликата във вкуса. Блендирайте в своя и пробвайте сами.
Съставки:
2 големи авокадо, обелени и без костилките
1 чаша полу-сладки разтопени шоколадови парчета
1/4 чаша неподсладено какао на прах
2 ч.л. ванилов екстракт
1/4 неподсладено бадемово мляко
щипка сол
Указания:
Поставете 2те авокадо в . Добавете разтопените шоколадови парчета в каната на блендера и блендирайте до получаване на гладка смес. Добавете останалите съставки и блендирайте отново, за да ги смесите добре. Изсипете в чаши или купички и поставете в хладилника за около 2-3 часа преди сервиране.
4. Шоколадов мус от черен шоколад и малини
За плодов и по-изтънчен вкус на шоколадовия мус, добавете пресни малини. Техният вкус идеално допълва богатия черен шоколад.
Съставки:
1 1/2 чаши черен шоколад, натрошен на парчета
1/4 чаша кипяща вода
3/4 чаша пресни малини
1 чйце
1/3 чаша сметана
1/2 ч.л. ванилия
Указания:
Добавете шоколада в , след това изсипете врящата вода отгоре да го разтопите и блендирайте за да ги смесите. Добавете малините, яйцето о ванилията и блендирайте до получаване на гладка смес. Изсипете в чаши или кушички и поставете в хладилника, за да се охладят за около 2-3 часа преди сервиране.