Добре дошли в нашия магазин!

Количка

0 артикула

Ястия с пиле

 

Пиле с картофи

 

Пиле лютика

 

Пиле печено

 

Пиле със зеленчуци

 

Пиле с ориз и къри 

   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

Пиле с картофи

Необходими продукти:

1 охладено пиле ( 1.2-1.5 кг)

1 кг картофи

1 морков

сол на вкус

3-4 зрънца черен пипер

1-2 бр. дафинов лист

1-2 скилидки чесън по желание

стръкче пресен розмарин (прясна чубрица или мащерка), или свежа подправка по ваш избор.

30 мл олио

80 - 100 мл вода

Цена на продуктите – около 7.5 лева

 

Технология на приготвяне:

Измийте пилето, и го помажете отвътре и отвън със сол. Сипете мазнината в крок-пота.Ако ползвате пресни картофи, изберете по-дребни картофи, измийте ги добре, не ги белете и ги оставете цели. Старите картофи ги измийте, обелете и нарежете на едро. Сложете ги в крок-пота. Поставете пилето с гърдите надолу върху картофите, прибавете обеления, и нарязан на по-едро морков, стръкчето розмарин (прясна чубрица или мащерка), скилидките чесън, дафиновия лист, и черния пипер на зърна. Изсипете 80-100 мл вода. Ако ползвате друг вид прясна подправка (магданоз, копър, риган, босилек, кориандър и др.) я оставете за накрая.

 

Включете крок-пот на I/low за 5 часа, или за 3.5 часа на II/high.

Преди да сервирате, поръсете порциите с прясна подправка по ваш избор и вкус.

 

 

Пиле лютика

Необходими продукти:

1 охладено пиле (1.2-1.5 кг), или 4 пилешки бутчета (около 1 кг).

2 средни глави (около 350 гр) кромид лук

печена белена чушка – 200 гр.

домати (може консерва – 400 гр, или пресен белен – 600-700 гр)

по желание  - печен патладжан (от консерва или пресен)

сол на вкус

 3-4 зрънца черен пипер

1 бр. дафинов лист

3-4 скилидки чесън по желание

люта чушка или лют червен пипер на вкус

захар

загданоз – една връзка

30 мл олио

50 мл вода

Цена на продуктите – около 9.50 лева (без патладжана)

 

Технология на приготвяне:

Обелете и нарежете лука на едри полумесеци и ги сложете в крок-пота. Прибавете чушките и патладжана (ако ползвате), домата (белен и нарязан на едро, ако е пресен, или консервата). Овкусете със солта и щипка захар, за да убиете част от киселината на доматите. Добавете лютата чушка или лютия червен пипер, чесъна, дафиновия лист и черния пипер. Прибавете олиото и разбъркайте. Поставете бутчетата или пилето, нарязано на порции, добавете 50 мл вода.

 

 

Включете крок-пот на I/low за 6 часа, или за 4.5 часа на II/high.

Преди да сервирате, поръсете порциите обилно с нарязан магданоз.

 

 

Пиле печено

Необходими продукти:

1 охладено пиле (1.2-1.5 кг), или 4 пилешки бутчета (около 1 кг).

сол на вкус

подправки по избор (3-4 зрънца черен пипер, мащерка, риган, розмарин и др.)

1 бр. дафинов лист

30 мл олио (или краве масло)

Цена на продуктите – около 6.50 лева

 

Технология на приготвяне:

Измийте пилето, и го помажете отвътре и отвън със сол и масло (ако ползвате, ако не - изсипете олиото на дъното на крок-пота). Поставете пилето с гърдите надолу (наредете пилешките бутчета) в крок-пота. Прибавете подправките.

 

 

Включете крок-пот на I/low за 5 часа, или за 3.5 часа на II/high. 

Поднесете на порции със свежа салата или гарнитура по избор.

 

 

Пиле със зеленчуци

Необходими продукти:

1 охладено пиле (1.2-1.5 кг), или 4 пилешки бутчета (около 1 кг).

1 глава кромид лук

2 моркова

целина глава – 150 гр.

1 бр. тиквичка

1 бр. патладжан

2 – 3 средно големи картофа

1 домат пресен (около 200 гр)

прясна червена и зелена чушка – по 1 бр.

2 скилидки чесън

1 връзка магданоз

сол на вкус

подправки по избор (3-4 зрънца черен пипер, мащерка, риган, розмарин и др.)

1 бр. дафинов лист

1 чаена лъжица червен пипер

50 мл олио

Цена на продуктите – около 8.50 лева

 

Технология на приготвяне

Измийте и почистете всички зеленчуци. Нарежете ги на едри кубчета. Поставете ги в крок-пота. Прибавете червения пипер, подправките и олиото. Разбъркайте. Прибавете измитото, почистено и помазано със сол пиле, нарязано на порции или помазаните със сол пилешки бутчета.

Прибавете 50 мл вода.

 

Включете крок-пот на I/low за 7 часа, или за 5 часа на II/high.

 

 

 

Пиле с ориз и къри (или куркума)

Необходими продукти:

1 охладено пиле (1.2-1.5 кг), или 4 пилешки бутчета (около 1 кг).

300 гр. ориз (препоръчително е да ползвате бланширан ориз)

сол на вкус

1 чаена лъжичка куркума (или две чаени лъжички къри по ваш избор)

1 морков

1 глава кромид лук

Ако не ползвате къри или куркума, подправете с дафинов лист и черен пипер на зърна (4-5)

60 мл олио (или краве масло)

Цена на продуктите – около 7.50 лева

 

Технология на приготвяне

Измийте ориза в студена вода и го отцедете добре. Нарежете лука на много ситно и настържете моркова на най-фината степен на рендето (или ги сложете заедно в универсална резачка за зеленчуци - чопер и ги нарежете на ситно).

Поставете нарязаните зеленчуци с измития ориз в крок-пота. Измийте месото, нарежете пилето на порциии, помажете ги със сол. Поставете пилето или бутчетата в крок-пота. Прибавете подправките и олиото.

Ако в указанието на производителя върху опаковката на ориза пише 3 части вода към една част ориз, сложете 2.5 части вода на една част ориз, или с случая – 750 мл вода. Като цяло, намалете водата с 20% спрямо указаната от производителя на ориза.

Включете крок-пот на I/low за 4.5 часа, или за 3.5 часа на II/high.

Върни До Горе